WSET


WSET

A WSET (Wine and Spirit Education Trust) oktatási rendszere nemzetközileg elismert, több mint 70 országban akkreditált képzést biztosít, mindazoknak akiket a kezdőtől a professzionális szintig érdekel a borok világa.

Az egységes oktatási rendszer lehetővé teszi, hogy országtól, nemzetségtől függetlenül egy nyelvet beszéljen, egységes tudással rendelkezzen minden WSET vizsgával rendelkező hallgató. Az Alapfokú szint megengedi a különböző országoknak, hogy személyre szabhassák az tanfolyamot, így lehetőségünk nyílik a borkóstolás alapismeretein kívül bemutatni a magyar borvidékeket, szőlőfajtákat és piaci sajátosságokat. A Középfokú- és Felsőfokú tanfolyam már nemzetközileg egységes rendszerben zajlik, hiszen a tanfolyam sikeres elvégzése már olyan papírt biztosít a hallgatók számára, mely alapját képezheti a szakmában való elhelyezkedésnek.

A Magyarországon elérhető legmagasabb szint, a Felsőfokú angol nyelvű vizsga sikeres teljesítése 70 országban elfogadott oklevelet jelent a tanulóknak. Ezen vizsga alapfeltétele a követező szint, a Diploma kurzus elkezdéséhez, melyre hozzánk legközelebb Ruston (Ausztria) vagy Londonban van lehetőség.