Oktatóink


Horkay András

Horkay András

Boriskolánk alapítója és vezetője, elismert borszakértő, az Országos Borszakértő Bizottság (OBB) elnöke. 


Romsics Lászó

Romsics Lászó

Nemzetközi Borakadémikus (AIWS), A Csányi Pincészet vezérigazgatója, borszakíró, oktató, a VinCe Magazin szakmai lektora, szaktanácsadója.


Kristian Kielmayer

Kristian Kielmayer

Nemzetközi Borakadémikus (AIWS), Master of Wine Aspiráns


Tóth Adrienn

Tóth Adrienn

Régen a Vinoport főszerkesztője és mozgatórugója volt, mára létrehozta saját bormarketing vállalkozását, a Wineglass Communikation-t. Nálunk Olaszországot tanít közép és felsőfokon.


Márkus György

Márkus György

Champagne és Burgundia legelismertebb szakértője. A Club Trésors de Champagne a 2005-ös évjárat keresztapjának választotta.


Vörös Attila

Vörös Attila

Advanced képesítés, bor-szakújságíró


Tóth Ignác

Tóth Ignác

Ignác 2015-ben csatlakozott csapatunkhoz. Már előtte is sokat dolgoztunk együtt a Bortársaság kapcsán. Diákjaink Alap és Középfokon találkozhatnak vele, leginkább klasszikus francia régiókra specializálódott. 


Gervai János

Gervai János

WSET bortanácsadó, a Gervai Pince vezetője. Egy évtizedes tapasztalatával, jelenleg Magyarország egyik Michelin-csillagos éttermének, az Onyx vezető sommeier-je. Alapfokon tanít bor-étel párosítást.


Dr. Pelyhe Szilárd

Dr. Pelyhe Szilárd

WSET Advanced képesítés, több újság és tematikus blog szerzője


Németh-Hehl Szilvia

Németh-Hehl Szilvia

Szilvi már 3 éve dolgozik a boriskolában, azonban 2016-ban tett Új-Zélandi körútja után vált oktatónkká is. A tematikus kóstolóink szervezése mellett Felsőfokon oktatja az új-világi országok borkészítését.


Bernáth-Ulcz Adél

Bernáth-Ulcz Adél

Kertészmérnök, szőlész-borász szakmérnök, okleveles borbíráló


Kamocsay Ákos

Kamocsay Ákos

Kamocsay JR. borászat tulajdonosa, borásza. Alapfokon szőlészetet és borászatot tanít.


Gulyás Csaba

Gulyás Csaba

Párlatszakértő, Zwack márkanagykövete. 


Fütő Beáta

Fütő Beáta

Bea Pezsgő megszállott. Így nem megkepő, hogy a Kreinbacher Birtok pr-kommunikációs szakértőjeként végzi munkáját, nálun kpedig Közép és néha Felsőfokon oktatja a pezsgőkészítési technológiákat. 


A CEWI nemzetközi tanácsadó testületének tagjai



Elizabeth Gabay

Elizabeth Gabay

A Franciaországban élő Elizabeth, Dél-Kelet Franciaország, Észak-Olaszország és Magyarország boraira szakosodott írónő. Egy helyi borértékelő klub vezetője Franciaországban. Előadásokat, bemutatatókat és kóstolókat tart nagyobb csoportok és konferenciák számára egyaránt.

Rendszeresen publikál a Decanter Hungary részére (akik számára mesterkurzust is tartott a 2010-es VinCE-n) és külső munkatársa Oz Clarkes’s Pocket Wine Guide című kiadványának. Különös érdeklődéssel van a bor történelmi (szociális és gazdasági) vonatkozása iránt. Jelenleg fejezi be könyvét a Punch ivás történelméről. 1998 óta Master of Wine. Jelenleg MW disszertációs tanácsadóként dolgozik.


Luiz A. G. Alberto

Luiz A. G. Alberto

„Egy Brazil olasz vérrel és amerikai szívvel. Nagyon összetett, amilyennek egy nagyszerű bornak is lennie kell. Egy borszerető fickó vagyok. Az ital belélegzésének egyszerű vágyán túl, egyfajta kényszert és ösztönzést érzek aziránt, hogy megtanuljak mindent a borról, és ami hozzá köthető. Ezért is csatlakoztam a Master of Wine Intézethez egy pár évvel ezelőtt. Ugyan ez egy hatalmas kihívás, de tanulmányaim minden egyes napját élvezem.”