Malatinszky Kúria


Malatinszky Kúria

A birtokot, a nemesi hagyományok folytatójaként Malatinszky Csaba 1997-ben alapította újra. A hagyományok jelenbe történő átültetése a borkészítés szellemiségében mutatkozik meg, amely nem költségszemléletű, hanem mindig az elérhető legmagasabb értékre összpontosít.

A termőterület nagysága 30 hektár, amely tudatos döntés következményeként a növekedés helyett a fenntarthatóságban határozza meg önmagát. A 10 hektár körüli blokkok földrajzi elhelyezkedése keletről nyugatra, Kisharsány, Siklós és Máriagyűd.

Termelt szőlő fajták: fehérszőlők chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel; kékszőlő cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot.

Amint azt a fajtaösszetétel is mutatja a birtok a cabernet franc és chardonnay fajtákat tünteti ki megkülönböztetett figyelemmel. Zászlós bora, 2002 óta Kúria Cabernet Franc .