CEWI SOMMELIER KÉPZÉS


Hosszú szakmai csendet tör meg 2020 szeptemberében a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI). A szakmai szövetség és iskolánk egy igazi hiánypótló szakmai képzést indít Magyarországon.


A képzés célja

A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos képzése

 
A hamarosan induló, hivatalos sommelier szakmai képzés mind elméletben mind gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A legmagasabb szintű előadásokat a képzés tematikáján túl, az oktatásban résztvevő számos magyar Sommelier Bajnok és Nemzetközi Borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja. 
 
A képzésen igazolt vendéglátóipari tapasztalattal vagy vendéglátóipari végzettséggel vagy az előzetes szakmai teszten való megfeleléssel vehetnek részt az érdeklődők.

Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.

Oktatók

Az oktatói csapat gerincét egyrészről a CEWI tanárai biztosítják, amelyet a tematikának megfelelően meghatározó részben Dip WSET diplomások, szakképzett szőlész-borászok, illetve gasztronómiában ismert szakemberek, másrészről pedig a Magyar Sommelier Szövetség által delegált sommelier bajnokok, elismert szakmai előadók alkotják. 

 
Képzések

5 hetes képzés:

A képzés heti egy alkalommal (hétfőnként),  napi két előadásban zajlik, közte 1 órás ebédszünettel:  

Délelőtti előadás: 9:00-12.30h 

Déutáni előadás: 3:30-17:00h

Vizsga egy előre megadott későbbi időpontban.

Sikeres vizsga esetén a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított hivatalos oklevelet kapnak a hallgatók. 

Következő időpontok:

HAMAROSAN

Budapesti képzés ára: 110.000 Ft (áfa mentes)

Nyíregyházi képzés ára: 130.000 Ft (áfa mentes)

Létszám: A kurzus minimum 10 fő esetén indul

Jelentkezés: cewi.hu/jelentkezes

Információ: www.sommelierhungary.hu


CEWI SOMMELIER KÉPZÉS

Képzési időpontok

Hamarosan!


Tematika

1. Kóstolás elmélet és gyakorlat

2.Szőlészeti-borászati alapfogalmak 

3.Legfontosabb hazai és nemzetközi szőlőfajták 

4.Legfontosabb hazai borvidékek

5.Legfontosabb nemzetközi borvidékek és borstílusok

6.Pezsgők

7.A sommelier feladatköre

8.Étel-bor párosítás, gyakorlati képzés (kihelyezett étteremben) 

9.Borpiaci ismeretek alkalmazása a készletezésben és borlap összeállításban

10.Egyéb ital ismeret: 

·       Ásványvíz

·       Koktél, Spirit, Kávé és tea

11.Vizsga: időtartam 2 óra

·       Gyakorlati vizsga

·       Kóstolás

·       Elméleti vizsga: teszt és esszé

A tanfolyam tematikája egyrészről a Magyar Sommelier Szövetség által felkért Kozma Kálmán és Ember Sándor által összeállított sommelier oktatási tananyagra, másrészről pedig a CEWI, Wine and Spirit Education Trust (WSET) nemzetközi struktúrát követő bővített képzésére épül. Ezáltal lefedve, mind a sommelier szakmai részt, mind pedig a bővített borszakmai részt.

Az egyes előadások hossza: 3-3.5 óra, melyen az elméleti tananyag mellett természetesen, minden órán nagy hangsúlyt kap a gyakorlati kóstolás rész, a tematikáktól függően 4-6 bor kóstolása tanóránkként sommelier gyakoralti képzéssel egybekötve. 

 

Feltételek, árak

Tanfolyamon való részvétel feltétele

·      Igazolt vendéglátóipari tapasztalat vagy

·      Igazolt vendéglátóipari végzettség vagy

·     Előzetes szakmai felmérő teszten való megfelelés (20 kérdéses online vagy személyes teszt formájában)

 

Budapesti képzés ára: 110.000 Ft (áfa mentes)

Nyíregyházi képzés ára: 130.000 Ft (áfa mentes)


Helyszín

A tanfolyam a város szívében elhelyezkedő Hotel Momentes Budapest **** konferencia szalonjában kerül megrendezésre. 

 


Hotel Moments BUDAPEST

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 8.
Web: https://hotelmomentsbudapest.hu
Facebook: