SOMMELIER KÉPZÉS BP
Hosszú szakmai csendet tör meg 2020 szeptemberében a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI).
A szakmai szövetség és iskolánk egy igazi hiánypótló szakmai képzést indít Magyarországon.
A képzés célja
A Magyar Sommelier Szövetség hivatalos képzése
A hamarosan induló, hivatalos sommelier szakmai képzés mind elméletben mind gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A legmagasabb szintű előadásokat a képzés tematikáján túl, az oktatásban résztvevő számos magyar Sommelier Bajnok és Nemzetközi Borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja.
A képzésen igazolt vendéglátóipari tapasztalattal vagy vendéglátóipari végzettséggel vagy az előzetes szakmai teszten való megfeleléssel vehetnek részt az érdeklődők.
Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.
Oktatók
Az oktatói csapat gerincét egyrészről a CEWI tanárai biztosítják, amelyet a tematikának megfelelően meghatározó részben Dip WSET diplomások, szakképzett szőlész-borászok, illetve gasztronómiában ismert szakemberek, másrészről pedig a Magyar Sommelier Szövetség által delegált sommelier bajnokok, elismert szakmai előadók alkotják.
Képzések
5 hetes képzés:
A képzés heti egy alkalommal (hétfőnként), napi két előadásban zajlik, közte 1 órás ebédszünettel:
Délelőtti előadás: 9:00-12.30h
Déutáni előadás: 3:30-17:00h
Vizsga egy előre megadott későbbi időpontban.
Sikeres vizsga esetén a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított hivatalos oklevelet kapnak a hallgatók.
Budapesti képzés ára: 160.000 Ft (áfa mentes)
Létszám: A kurzus minimum 10 fő esetén indul
Jelentkezés: http://cewi.hu/jelentkezes
Információ: www.sommelierhungary.hu
Képzési időpontok
Hamarosan!
Tematika
1. Kóstolás elmélet és gyakorlat
2.Szőlészeti-borászati alapfogalmak
3.Legfontosabb hazai és nemzetközi szőlőfajták
4.Legfontosabb hazai borvidékek
5.Legfontosabb nemzetközi borvidékek és borstílusok
6.Pezsgők
7.A sommelier feladatköre
8.Étel-bor párosítás, gyakorlati képzés (kihelyezett étteremben)
9.Borpiaci ismeretek alkalmazása a készletezésben és borlap összeállításban
10.Egyéb ital ismeret:
· Ásványvíz
· Koktél, Spirit, Kávé és tea
11.Vizsga: időtartam 2 óra
· Gyakorlati vizsga
· Kóstolás
· Elméleti vizsga: teszt és esszé
A tanfolyam tematikája egyrészről a Magyar Sommelier Szövetség által felkért Kozma Kálmán és Ember Sándor által összeállított sommelier oktatási tananyagra, másrészről pedig a CEWI, Wine and Spirit Education Trust (WSET) nemzetközi struktúrát követő bővített képzésére épül. Ezáltal lefedve, mind a sommelier szakmai részt, mind pedig a bővített borszakmai részt.
Az egyes előadások hossza: 3-3.5 óra, melyen az elméleti tananyag mellett természetesen, minden órán nagy hangsúlyt kap a gyakorlati kóstolás rész, a tematikáktól függően 4-6 bor kóstolása tanóránkként sommelier gyakoralti képzéssel egybekötve.
Feltételek, árak
Tanfolyamon való részvétel feltétele
· Igazolt vendéglátóipari tapasztalat vagy
· Igazolt vendéglátóipari végzettség vagy
· Előzetes szakmai felmérő teszten való megfelelés (20 kérdéses online vagy személyes teszt formájában)
Budapesti képzés ára: 160.000 Ft (áfa mentes)
Debreceni képzés ára: 180.000 Ft (áfa mentes)
Helyszín
A tanfolyam a város szívében elhelyezkedő Hotel Memories Budapest **** konferencia szalonjában kerül megrendezésre.
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 4.
Web: http://www.hotel-memories-budapest.com
Facebook: