Kóstolók

International Master Class I.: Barolo/Barbaresco vs. Burgundy
International Master Class I.: Barolo/Barbaresco vs. Burgundy
A CEWI és D.O.C. Club közös kóstoló sorozata 2025-ben is folytatódik, de idén kis csavarral, nemzetközi mesterkurzus sorozatot indítunk, International Master Class néven. A kóstoló célja, hogy mélységében mutassuk be Olaszország legfontosabb szuper prémium borvidékeit és szőlőfajtáit, valamint az ezekhez stílusban legközelebb álló nemzetközi borvidékeket.
Első állomásunkon Olaszország kiemelkedő szuper prémium kékszőlő fajtáját, a Nebbiolot és két ikonikus borvidékét, Barolot és Barbarescot állítjuk párhuzamba Burgundia, Côte d’Or régiójának legmeghatározóbb pinot noir apellációival. Barolo és Barbaresco legfontosabb településeit és dűlőit, valamint Côte de Beaune és Côte de Nuits ismertebb „village” apellációit és Premier Cru dűlőit járjuk körbe 8 tételen keresztül.
Előadóink az olasz és burgundi borvidékek szakértői. Fabio Aimar Baroloból, az Osteria Pomo D’oro sommelierje, valamint Horkay András Dip WSET, nemzetközi borakadémikus, a CEWI vezetője. Az este házigazdája Gianni Annoni, aki az autentikus kóstolóélmény érdekében piemonti rizottót készít a borok mellé.
A mesterkurzus nyelve magyar és angol.
A kóstoló időpontja: 2025.02.20., csütörtök, 18:00
Helyszín: a D.O.C. Club, Budapest I. kerület, Hunyadi János u. 11. (Hunyadi és Pala u. sarok).
Az International Master Class I. Barolo/Barbaresco vs. Burgundy kóstoló ára 39.000 Ft / fő.
Jelentkezni az office@cewi.hu email címen lehet név és számlázási cím megadásával.
A kóstoló minimum 10 fő esetén indul.
----
CEWI and D.O.C Club's joint tasting series will continue in 2025, but this year with a twist, we are launching an international series called International Master Class. The aim of the tasting is to present in depth the most important super-premium wine regions and grape varieties of Italy, as well as the international wine regions closest to them in style.
In our first session we will contrast Italy's pre-eminent super-premium black grape variety, the Nebbiolo and its two iconic wine regions, Barolo and Barbaresco with the most prominent Pinot noir appellations of Burgundy, the prestigious villages of the Côte d'Or. We will explore the most important villages and single vineyards of Barolo and Barbaresco, as well as the more famous villages and Premier Cru vineyards of Côte de Beaune and Côte de Nuits through 8 wines.
Our speakers are experts in the Italian and Burgundy wine regions. Fabio Aimar (from Barolo) sommelier at Osteria Pomo D'oro and András Horkay Dip WSET, international wine academic and head of CEWI. The host for the evening is Gianni Annoni who will be preparing a Piedmontese-style risotto to accompany the wines to make the tasting experience even more authentic.
The master class is held both in English and Hungarian.
The tasting will take place on 20.02.2025., Thursday at 6 p.m. at D.O.C. Club, Budapest I. district, Hunyadi János u. 11.
The International Master Class I. Barolo/Barbaresco vs. Burgundy tasting costs 39.000 HUF / person.
You can register at office@cewi.hu. The tasting starts with a minimum of 10 participants.


Alumni
Egy közös bortanfolyam még a legkülönbözőbb embereket is összekovácsolja; a közös kóstolás, a közös poénok és élmények, a bor iránti szeretet. Nem szeretnénk, hogy ez a csapatszellem a tanfolyamok után megszűnjön, így az Alumni program keretein belül szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a tanfolyam után is együtt tudjatok kóstolni és szélesíteni a boros ismereteiteket.
