Kóstolók


CEWI 2023 Tasting Tour

CEWI 2023 Tasting Tour

A tematikus kóstolók témái kimeríthetetlenek. Az elmúlt években kóstoltunk nagy Syrah-kat, Rizlingeket, Chardonnay-kat, elfeledett szőlőfajtákat, Hárslevelűket és még sorolhatnánk… Folyamatosan újabb és újabb témák jutnak eszünkbe, így továbbra is számíthattok minden hónapban 1-1 izgalmas témára, amit együtt (képzéstől függetlenül) fogunk kóstolgatni!

 


Alumni

Alumni

Egy közös bortanfolyam még a legkülönbözőbb embereket is összekovácsolja; a közös kóstolás, a közös poénok és élmények, a bor iránti szeretet. Nem szeretnénk, hogy ez a csapatszellem a tanfolyamok után megszűnjön, így az Alumni program keretein belül szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a tanfolyam után is együtt tudjatok kóstolni és szélesíteni a boros ismereteiteket.


Furmint vs Tocai Friulano

Furmint vs Tocai Friulano

Furmint vs Tocai Friulano   

 

A CEWI és D.O.C. Club közös mesterkurzus sorozata folytatódik, de az eddigi olasz tematikáktól eltérően most két szőlőfajtát fogunk összevetni, mégpedig nemzetközi kitekintésben. Az egyik oldalon a Furmint, mint őshonos magyar fajta Tokajból, de nem csak Tokajból fogunk kóstolni, míg a másik oldalon a Tocai Friulano aka Sauvignonasse (aka Sauvignon Vert) Észak-kelet Olaszországból, de nem csak onnan fogunk kóstolni. 

 

Ezt a kétfajtát fogjuk górcső alá venni határok nélkül, van-e bármi azonosság, hasonlóság bennük vagy két teljesen más világ. Kóstolunk Furmintot Tokajból, Szlovéniából, valamint Tocai Friulano-t Olaszországból és Szlovéniából egyaránt.  Annak érdekében pedig, hogy szokásunkhoz híven minél átfogóbb képet adjunk a két fajtáról, előadóink, a fajták és borvidékek elismert szakértői lesznek, Ifjabb Szepsy István Tokajból, valamint Fabio Aimar az Osteria Pomo D’oro sommelier-je és Orodán György Dip WSET, a Trattoria Pomo D'oro sommelier-je.

 

Az est két házigazdája, mint mindig Gianni Annoni és Horkay András.

 

A mesterkurzusok nyelve: magyar és angol.

 

A kóstoló időpontja: 2024.11.20.18:00h,

 

Helyszín: D.O.C. Club Budapest I. kerület, Hunyadi János út 11. (Hunyadi Pala utca sarok).

 

A Furmint vs Tocai Friulano Master Class kóstoló ára: 25.000 Ft/fő.

 

Jelentkezni az office@cewi.hu email címen lehet számlázási név és cím megadásával.

 

A kóstoló minimum 10 fő esetén indul. 

 

The series of joint master classes of CEWI and D.O.C. Club continues, but unlike the previous Italian themes, this time we will compare two grape varieties from an international perspective. On one side we will taste Furmint as an indigenous Hungarian variety from Tokaj, but not only from Tokaj, while on the other side we will taste Tocai Friulano alias Sauvignonasse (aka Sauvignon Vert) from North-East Italy, but not only from there.

 

We will examine these two varieties and their types without borders, whether they have any similarities, or two completely different worlds. We taste Furmint from Hungary-Tokaj, and from Slovenia, and Tocai Friulano from Italy and Slovenia.

 

In order to get as comprehensive a picture of the two varieties as possible, our lecturers will be, recognized experts of varieties and wine regions, István Szepsy Jr. from Tokaj, Fabio Aimar, sommelier of Osteria Pomo D'oro, and György Orodán, Dip WSET, sommelier of Trattoria Pomo D'oro.

 

The two hosts of the evening, as always, are Gianni Annoni and András Horkay.

 

Date: 2024.11.20.18:00h

 

Place: D.O.C. Wine Club, Budapest I. district, Hunyadi János út 11.

 

The Furmint vs Tocai Friulano Master Class costs 25.000 HUF/person.

 

You can register at office@cewi.hu. The tasting starts with a minimum of 10 participants.