CEWI SZIVAR TANFOLYAM


Új terepre evezünk a CEWI-vel: egy profi képzés erejéig kikacsintunk a borok világából, méghozzá a szivarok füstös világába!


Szabó Miklós nemzetközi szivar sommelier (az IACS tagja) segítségével betekintést nyerünk a szivarozás rejtelmeibe. A két napos tanfolyam keretén belül átvesszük a szivar etikettet, a szivar anatómiáját, történelmét és felépítését, valamint körbejárjuk, hogy mit jelent pontosan a terroir, hogyan készül a szivar és nem utolsó sorban, milyen minőségi italokkal lehet párosítani egy komoly szivart.

A szivar eredete, elkészítése, maga a szivarozás rituáléja sok párhuzamot mutat a bor és a minőségi párlatok élvezetével, úgyhogy biztosra vehetjük, hogy élményekben gazdag, kétnapos tanfolyamban lesz része a résztvevőknek.

 

A szivar képzés nyelve: magyar

A tanfolyam időpontja: 2025. június 17. és június 24.  (17:00-21:00 óra)


Helyszín: Sunhill, Budapest I. kerület, Naphegy u. 67. 

A szivar tanfolyam ára 69.000 Ft/ fő.

A kóstoló minimum 10 fő esetén indul. 


Képzési időpontok

  • 2025. június 17-24. / 00-00. - 2x2 NAPOS KÉPZÉS (2x2 nap)




Tematika

Szivar tanfolyam tematika

 

1. Szivarozás alapjai:

·      Vágás

·      Gyújtás

·      Szívás

·      Etikett

 

2. Szivar anatómia:

·      Külső

·      Belső

·      Színek

·      Vitolák

 

3. Szivar történelem:

 

4. A dohány    

·      Fajták

·      Felépítés

·      Termesztés

 

5. Terroir:

·      Kuba

·      Nicaragua

·      Honduras

·      Dominika

 

6. A szivar gyártása:   

·      Betakarítás

·      Szárítás

·      Fermentálás

·      Sodrás

·      Érlelés

 

7. A párosítás alapjai

·      Szivar és párlatok, valamint egyéb italok

 

A képzés 2 napos, alkalmanként 4 óra időtartamban, elméleti és gyakorlati részből áll. 


Helyszín


Sunhill Bistro and Skybar

Cím: 1016 Bp, Naphegy utca 67.
Web: https://sunhillbistro.hu
Facebook: