CEWI ALAPFOK HÉVÍZ


A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, A CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzésekkel várja a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról a fővárosban.


A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, borkereskedésekben dolgozóknak olyan alapvető borismereteket nyújtson, amellyel nem csak szakmai ismereteiket fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek pedig a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínálunk, ahol szinte játsznyi könnyedséggel sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

A tanfolyam sikeres elvégzése után a CEWI az ismeretek megszerzését igazoló oklevelet állít ki, mely megkönnyítheti a borszakmában, borkereskedelemben és gasztronómiában való elhelyezkedést.


Képzési időpontok

  • 2026. január 23-25. - CEWI ALAPFOK (3 nap)




Tematika

  1. nap: Kóstolási alapismeretek // Szőlőtermesztés, borkészítés
  2. nap: Magyarország Borvidékei // Szőlőfajták
  3. nap: Bor-étel párosítás // Borpiaci ismeretek

További részletek

A tanfolyam reggel 9:00 órától délután 17:00 óráig tart.

Kóstolt borok száma a kurzus alatt: 30.

A vizsgára, a 3. nap végén egy 30 perces teszt formájában kerül sor. 

A magyar nyelven sikeres vizsgát tevő hallgatók cewi által kiállított oklevelet kapnak.


Feltételek, árak

 
  • A képzés ára: 75.000 Ft, amely most 2025. december 31-ig történtő jelentkezés és fizetés esetén 15% kedvezeménnyel érhető el. 

Helyszín


LE PRIMORE HOTEL HÉVÍZ

Cím: 8380 Hévíz, Le Primore tér 1.
Web: https://leprimore.hu
Facebook: