Bemutatkozás


A CEWI ötlete az iskolapadban született, immáron 10 éve. 

Az alapító tagok mindannyian a Londoni WSET diplomakurzus hallgatói voltak.

Islolánk 2010 szeptemberében nyitotta meg a kapuit a borkedvelő, bor iránt érdeklődő lelkes kezdők vagy akár a szakmában dolgozó profik előtt. 

Az elmúlt 10 évben a diákjaink száma meghaladta a több ezer főt, akikkel egy közösségként igyekszünk fenntartani a  kapcsolatot  tanfolyamainkon és rednszeres tematikus kóstolóinkon és keresztül. 

CEWI, a közös találkozási pont, ami a bor körül forog, vagy mi forgunk körülötte.

Más más emberek, ugyanattól a szenvedélytől vezérelve.

A bor maga a varázslat, a kutatás, a kultúra, az élvezet, az ízek, az elmélyülés, a szórakozás, az ismerkedés, a beszélgetés… 

Szeretnénk ezt minél több emberhez eljuttatni.

Mindannyian oktattunk már különböző iskolákban, és határozott elképzelésünk alakult ki arról, hogy kellene ennek működnie, így kézenfekvőnek tűnt a saját iskola létrehozása. A borral kapcsolatos tudást az intézmény filozófiája szerint csak hitelesen, szakmai megalapozottsággal és élményeken át lehet az érdeklődő hallgatókhoz eljuttatni.

A fogyasztók és a szakmában dolgozók képzése a hazai borkultúra fejlesztésének egyik alapja. Hiszünk a valós szakmai alapokon nyugvó boroktatás szükségességében. Intézetünk a WSET londoni oktatási rendszere alapján működik, hiszen ezen intézmény alkotta meg a legátfogóbb, legstrukturáltabb képzési tematikát, amely valós iránymutatást ad az ágazat minden résztvevőjének világszerte.

A WSET által kidolgozott borértékelési rendszert a világ minden pontján elfogadják és követik, legyen szó borászról, borkereskedőről, vendéglátóról, borszakíróról, sztárséfről vagy akár borkedvelőkről.

A WSET-et (Wine & Spirit Education Trust) 1969-ben alapították Londonban, azzal a céllal, hogy legmagasabb színvonalú képzést biztosítsa a borászati piac szakmai résztvevőinek, valamint a borkultúrára nyitott fogyasztóknak. Napjainkban már a világ 50 országában folyik WSET oktatás.

A Central European Wine Institute-ban – a WSET képzések mellett – speciális szakmai-, sommelier- és gasztronómiai tanfolyamokat is tartunk.

A többi iskolához képest nagy előnyünk, hogy a magas szintű boros ismeretek mellett komoly nemzetközi kereskedelmi, marketing, vendéglátói, csúcsgasztronómiai és stratégiai tanácsadói tapasztalattal is bírunk.

A CEWI hazánk legátfogóbb és legprofesszionálisabb képzéseit nyújtja mindazoknak, akik a borfogyasztással, borkereskedelemmel vagy éppen szakírással kapcsolatos ismereteiket szeretnék elmélyíteni.

A CEWI az elmúlt 10 év egyik legdinamikusabban fejlődő és legnagyobb, WSET képzéseket nyújtó boriskolájaként, maradandó ismereteteket és közös élményeket szeretne nyújtani a tudásra szomjazóknak.