CEWI EGER


Az Egri borvidékkel kezdeményezett együttműködés keretében, a jövőben Egerben valósulhatnak meg tanfolyamaink!


A képzések célközönsége egyrészt a borászatok, éttermek, szállodák és egyéb turisztikai szolgáltatók vendégekkel kapcsolatba kerülő tagjai. Lehetőséget látunk azonban emellett abban is, hogy a bor iránt mélyebben érdeklődő fogyasztókat is bevonjuk a programba, ezzel tovább bővítve az Egri borvidéken igénybe vehető boros programkínálatot, azzal, hogy borkedvelőknek biztosítunk lehetőséget arra, hogy ismereteiket egy kurzus keretében egy borvidéken bővítsék. A borkedvelő, aki Budapest helyett Egerben végzi el a képzést, a helyi szállodák, éttermek és borászatok vendégévé is válik.


CEWI EGER


Képzési időpontok

Hamarosan!Tematika

A CEWI felsőfokú kurzusán közelebbről megismerhettük a világ meghatározó szőlőfajtáit és azok legjellemzőbb borvidékeit. A CEWI Felsőfokú tanfolyamán még mélyebbre megyünk és 6 napon keresztül próbáljuk meg feltérképezni a nemzetközi borok teljes világát.

A Felsőfokú tanfolyam keretén belül részletesen ismerhetik meg a tanulók a világ vezető és kevésbé ismert bortermelő országait, azok legfontosabb borvidékeit, meghatározó borstílusait, pozíciójukat a nemzetközi bor piacon.

A tanfolyamon szerzett tudással átfogó képet kapunk a világ bor térképéről, melynek segítségével a világ bármely pontján eligazodunk a borok világában, legyenek akár szakmabeliek, akár a világra nyitott „vájt fülű” borszeretők.A Felsőfokú tanfolyam elvégzése komoly szakmai segítséget nyújthat a borszakmán belüli álláskeresés során.

 

Tematika

 •  Kóstolási ismeretek felsőfokon
 •  Szőlészet/borászat
 •  Burgundia; Alsace
 •  Bordeaux; Dél-nyugat Franciaország
 •  Loire, Észak-Dél Rhóne vidéke; Dél-Franciaország
 •  Olaszország
 •  Ibériai félsziget: Spanyolország; Portugália
 •  Erősített borok a világban
 •  Új világ: Amerikai kontinens
 •  Új világ: Új-Zéland, Ausztrália, Dél-Afrika
 •  Pezsgők stílusok
 •  Párlatok
 •  Összefoglalás

A vizsga a tanfolyam befejezését követő 3 héten belül kerül megrendezésre, ennek pontos időpontját a tanfolyam ideje alatt egyeztetjük a résztvevőkkel.

Minden tanóra elméleti és gyakorlati részből áll, melynek keretén belül az adott előadás tematikának megfelelő borokat kóstolnak a hallgatók. A tanfolyamon a 4 nap alatt összesen megközelítőleg 40 tétel kerül kóstolásra. 

A CEWI felsőfokú képzés ára magyar vizsgával: 140.000 Ft, mely sikeres vizsga esetén a hallgatók a CEWI Középfokú Oklevelét kapják. 

A WSET felsőfokú képzés ára nemzetközi vizsgával, angol nyelven 220.000 Ft, mely sikeres vizsga esetén a hallgatók a WSET L3 Certificate-t kapják. 

A tanfolyam elindításához szükséges minimum létszám 10 fő.

Jelentkezes: http://cewi.hu/jelentkezes

 

 

EGYÉB KURZUSOK EGERBEN

 

CEWI alapfokú kurzus:

1. nap

09:00-12:30h Kóstolás elmélet, gyakorlat

13:30-17:00h Szőlészet, borászat alapfokon

2. nap

09:00-12:30h Legfontosabb nemzetközi és magyar szőlőfajták

13:30-17:00h Legfontosabb magyarországi borvidékek

3. nap

09:00-12:30h Étel-bor párosítás

13:30-16:00h Borpiaci ismeretek

16:00-16:30h Vizsga

Minden tanóra elméleti és gyakorlati részből áll, melynek keretén belül az adott előadás tematikának megfelelő borokat kóstolnak a hallgatók. A tanfolyamon a 3 nap alatt összesen megközelítőleg 30 tétel kerül kóstolásra.

Sikeres vizsga esetén a hallgatók a CEWI Alapfokú Oklevelét kapják.

A tanfolyam ára: 50.000 Ft (áfa mentes)

Dátum: HAMAROSAN

Jelentkezes: http://cewi.hu/jelentkezes

 

 

 


Helyszín


St. Andrea Pincészet EGER

Cím: 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 88.
Web: https://standrea.com
Facebook: