Kurzusok


CEWI ALAPFOK (3 NAP)

A CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzésekkel várja a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról a fővárosban.

CEWI KÖZÉPFOK (4 NAP)

A Világ legismertebb szőlőfajtáinak megismerése, eredetük, elterjedésük a világban, főbb stílus jegyeik. A meghatározó pezsgő készítési eljárások, legismertebb erősített bor stílusok és a legfontosabb párlak kategóriák megismerése.

CEWI FELSŐFOK (6 NAP)

Felsőfokú ismeretek a világ szőlészeti-borászati térképéről. Az európai és a tengeren túli országok legfontosabb borvidékei, borstílusaik. Meghatározó bor piaci trendek, irányok a XXI. század elején. Minden, amit „felhasználói” szinten tudni érdemes a borok világáról, legyen az csendes bor, pezsgő-habzó bor vagy akár erősített bor.

WSET LEVEL 1 AWARD IN WINES - ALAPFOK (1 NAP)

A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, borkereskedésekben dolgozóknak és a bor iránt nyitott minden napi borfogysztóknak alapvető borismereteket nyújtson az angol WSET rendszerén keresztül. A WSET Level 1 keretein belül sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb világfajták és borvidékek ismertetőjegyeit az 1 napos képzésen. A tanfolyam sikeres elvégzésével a hallgatók a WSET Level 1 szertifikációt kapják meg

WSET LEVEL 2 AWARD IN WINES – KÖZÉPFOK (4 NAP)

Kitekintés a világ legfontosabb borrégióira szőlőfajtákon keresztül. Fő párlat kategóriák megismerése, főbb erősített borok stílusainak bemutatása, különböző pezsgőbor készítési eljárások.

WSET LEVEL 3 AWARD IN WINES – FELSŐFOK (6 NAP)

Mélyreható ismeretek a világ szőlészetéről-borászatáról, a világ bor térképének megismerése. Piaci tendenciák, Európán innen és túl, borkereskedelmi csatornák ismerete. Minden, ami bor, csendes borok, különböző pezsgőbor készítési eljárások, erősített borok.

SOMMELIER KÉPZÉS

Hosszú szakmai csendet tör meg 2020 szeptemberében a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI). A szakmai szövetség és iskolánk egy igazi hiánypótló szakmai képzést indít Magyarországon.

CEWI ONLINE ALAPFOK

A CEWI házhoz megy! Alkalmazkodva a virtuális tér adta lehetőségekhez, elindítjuk a CEWI ONLINE ALAPFOK borismereti képzését, mely ugyanazt adja mint az CEWI ALAPFOK, csak kicsit másképp. A borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket várjuk továbbra is az online térbe, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról.

Képzések külső helyszíneiCEWI PÉCS

Pécs, mint az egyik első Budapesten kívüli helyszínünk mindig közel lesz a szívünkhöz. A pécsi diákok érdeklődése és helyi mozgatórugónk, Győrffy Zoltán lelkesedése töretlen, így minden szemeszterben számíthattok a CEWI élményére Pécsen is!

CEWI KESZTHELY

2016 őszétől célba vettük a Magyar Tengert keszthelyi képzésünkkel. Ezzel egy izgalmas utazásra invitálunk Titeket alap- középfokú- és felsőfokú borismereti tanfolyamainkkal.