Kurzusok


WSET LEVEL 1 AWARD IN WINES - ALAPFOK (1 NAP)

A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, borkereskedésekben dolgozóknak és a bor iránt nyitott minden napi borfogysztóknak alapvető borismereteket nyújtson az angol WSET rendszerén keresztül. A WSET Level 1 keretein belül sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb világfajták és borvidékek ismertetőjegyeit az 1 napos képzésen. A tanfolyam sikeres elvégzésével a hallgatók a WSET Level 1 szertifikációt kapják meg

WSET LEVEL 2 AWARD IN WINES – KÖZÉPFOK (4 NAP)

Kitekintés a világ legfontosabb borrégióira szőlőfajtákon keresztül. Fő párlat kategóriák megismerése, főbb erősített borok stílusainak bemutatása, különböző pezsgőbor készítési eljárások.

WSET LEVEL 3 AWARD IN WINES – FELSŐFOK (6 NAP)

Mélyreható ismeretek a világ szőlészetéről-borászatáról, a világ bor térképének megismerése. Piaci tendenciák, Európán innen és túl, borkereskedelmi csatornák ismerete. Minden, ami bor, csendes borok, különböző pezsgőbor készítési eljárások, erősített borok.

CEWI ALAPFOK (3 NAP)

A CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzésekkel várja a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról a fővárosban.

CEWI KÖZÉPFOK (4 NAP)

A Világ legismertebb szőlőfajtáinak megismerése, eredetük, elterjedésük a világban, főbb stílus jegyeik. A meghatározó pezsgő készítési eljárások, legismertebb erősített bor stílusok és a legfontosabb párlak kategóriák megismerése.

CEWI FELSŐFOK (6 NAP)

Felsőfokú ismeretek a világ szőlészeti-borászati térképéről. Az európai és a tengeren túli országok legfontosabb borvidékei, borstílusaik. Meghatározó bor piaci trendek, irányok a XXI. század elején. Minden, amit „felhasználói” szinten tudni érdemes a borok világáról, legyen az csendes bor, pezsgő-habzó bor vagy akár erősített bor.

CEWI SOMMELIER KÉPZÉS

Hosszú szakmai csendet tör meg 2020 szeptemberében a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI). A szakmai szövetség és iskolánk egy igazi hiánypótló szakmai képzést indít Magyarországon.

Képzések külső helyszíneiCEWI VENDÉGLÁTÓ KÉPZÉS

Cégünk 2021-ben az oktatás mellett, speciális, személyre szabott vendéglátó képzési programot indít, melyben éttermek és szállodák személyzetének kínáljuk egyedi, kifejezetten a megrendelő részére tervezett szolgáltatásunkat.

CEWI EGER

Az Egri Borműhellyel kezdeményezett együttműködés keretében, a jövőben Egerben valósulhatnak meg tanfolyamaink!

Egy nap Egerben

Tanuld meg egy nap alatt Egerben, hogyan kell bort kóstolni! A már több, mint egy évtizede borismereti képzéseket folytató CEWI oktatói segítenek majd abban, hogy a borkóstoláson túl megismerd a legfontosabb szőlőfajtákat, a legjellemzőbb borkészítési eljárásokat, az Egri borvidéket és a borvidék két meghatározó bortípusát, az Egri csillagot és Bikavért. A képzésen egri borok kerülnek a poharadba, így átfogó képet kapsz a borvidékről.

CEWI PÉCS

Pécs, mint az egyik első Budapesten kívüli helyszínünk mindig közel lesz a szívünkhöz. A pécsi diákok érdeklődése és helyi mozgatórugónk, Győrffy Zoltán lelkesedése töretlen, így minden szemeszterben számíthattok a CEWI élményére Pécsen is!

VinoPelso-CEWI balatoni regionális borismereti képzés

2016 őszétől célba vettük a Magyar Tengert keszthelyi képzésünkkel. Ezzel egy izgalmas utazásra invitálunk Titeket alap- középfokú- és felsőfokú borismereti tanfolyamainkkal.