WSET LEVEL 1 ALAPFOK AWARD IN WINES – 3 NAP


A CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzésekkel várja a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról a fővárosban.

A képzés célja

A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, borkereskedésekben dolgozóknak olyan alapvető borismereteket nyújtson, amellyel nem csak szakmai ismereteiket fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek pedig a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínálunk, ahol szinte játsznyi könnyedséggel sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

A tanfolyam sikeres elvégzése után a CEWI az ismeretek megszerzését igazoló oklevelet állít ki, mely megkönnyítheti a borszakmában, borkereskedelemben és gasztronómiában való elhelyezkedést.

További részletek és WSET specifikáció angol nyelven: https://www.wsetglobal.com/qualifications/wset-level-1-award-in-wines/


WSET LEVEL 1 ALAPFOK AWARD IN WINES – 3 NAP

Képzési időpontok

 • 2018. szeptember 14-16. - WSET ALAPFOK (3 nap)
 • 2018. október 26-28. - WSET ALAPFOK (3 nap)
 • 2018. november 23-25. - WSET ALAPFOK (3 nap)
 • 2018. december 07-09. - WSET ALAPFOK (3 nap)

Tematika

 1. nap: Kóstolási alapismeretek // Szőlőtermesztés, borkészítés
 2. nap: Magyarország Borvidékei // Szőlőfajták
 3. nap: Bor-étel párosítás // Borpiaci ismeretek

További részletek

A tanfolyam reggel 9:00 órától délután 17:00 óráig tart. (1 órás ebédszünettel, amely alatt a szálloda éttermében kedvezményes, 1200 Ft / fő napi menü ajánlat vehető igénybe.)

Kóstolt borok száma a kurzus alatt: 30.

A vizsgára, a 3. nap végén egy 30 perces teszt formájában kerül sor. 

A magyar nyelven sikeres vizsgát tevő hallgatók cewi által kiállított oklevelet kapnak.

A WSET által kiadott nemzetközi oklevél feltétele angol nyelven tett sikeres vizsga.


Feltételek, árak

Tanfolyam ár: 33.000 Ft + ÁFA

Fizetés / Lemondás / Visszatérítés: Utaláskor a nevet és a díjbekérő számát kérjük feltüntetni. A tanfolyamra befizetett díjat, a tanfolyam indulását megelőző, 14 napon belüli lemondás esetén tudjuk visszatéríteni. Az összeg későbbi tanfolyamunkon felhasználható.

Az alapfokú bortanfolyam díja az alábbiakat tartalmazza:

 • Oktatási anyagok
 • Tankönyv
 • Borok a kóstolásokhoz
 • Ásványvíz
 • Magyar nyelvű vizsga és oklevél

Továbbá a tanfolyam ideje alatt kedvezményes (1200 Ft / fő) 2 fogásos napi menü ajánlat vehető igénybe a szálloda éttermében.

Megjegyzés: A tanfolyam minimum 15 fő esetén indul el. A programváltozás jogát fenntartjuk.


Helyszín

A tanfolyam a város szívében elhelyezkedő Hotel Zenit Budapest Palace**** konferencia szalonjában kerül megrendezésre. A szálloda a Váci utca és a kozmopolita Vörösmarty tér mellett, Budapest leghíresebb és legnépszerűbb bevásárló-övezetében található.

A Hotelnek otthont adó, varázslatos, 1820-as épület, a híres magyar építész, Pollack Mihály munkája, számos fővárosi épület és a Nemzeti Múzeum mellett.

A szálloda másik nagy vonzereje a látványkonyhás étterem, a különálló Divin Porcello sonkabár és a Jacques Liszt kézműves látványpékség amelyeket a hallgatók kedvezménnyel vehetnek igénybe.


HOTEL ZENIT Palace BUDAPEST

Cím: 1051 Budapest, Apáczai Csere János utca 7.
Web: http://www.hotelzenitbudapest.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ZenitBudapest/
Jelentkezzen a kurzusra, vagy ajándékozza meg ismerőseit!