Egy nap Egerben


Tanuld meg egy nap alatt Egerben, hogyan kell bort kóstolni! A már több, mint egy évtizede borismereti képzéseket folytató CEWI oktatói segítenek majd abban, hogy a borkóstoláson túl megismerd a legfontosabb szőlőfajtákat, a legjellemzőbb borkészítési eljárásokat, az Egri borvidéket és a borvidék két meghatározó bortípusát, az Egri csillagot és Bikavért. A képzésen egri borok kerülnek a poharadba, így átfogó képet kapsz a borvidékről.


Mit kell tudnod a kurzusról?

- nincs szükség előzetes boros ismeretekre, itt megtanulhatod az alapokat

- a kurzust olyanoknak ajánljuk, akik egriek vagy borkedvelők, akik egri pihenésüket szívesen egészítenék ki egy izgalmas boros programmal

- az elméleti ismereteken túl a kurzus magába foglalja tíz bor kóstolását és egy ebédet

Vizsga: (20 kérdéses teszt a nap végén)

Helyszín: Gál Tibor Fúzió – Eger, Csiky Sándor utca 10.

A képzés 09:00-16:00h tart, közte 12:30-13:30h egy órás ebédszünettel, melyhez az ebédet a Fúzió biztosítja.

A tanfolyam elindításához szükséges minimum létszám 10-15 fő.

További információk:

+36 30 851 2095


Egy nap Egerben

Képzési időpontok

  • 2021. augusztus 13. - 1 NAPOS KÉPZÉS (1 nap)



Tematika

Kóstolás elmélet, gyakorlat, alapvető szőlészeti-borászati fogalmak

A hazai legfontosabb szőlőfajták:
•         Olaszrizling (regionális)
•         Furmint (autochton)
•         Chardonnay (nemzetközi)
•         Kékfrankos (regionális)
•         Cabernet Sauvignon (nemzetközi)
•         Pinot Noir (nemzetközi)

Egri borvidék általános bemutatása, kiemelt bortípusok
•         Egri Csillag
•         Egri Bikavér három kategóriában

 

Feltételek, árak

A CEWI egynapos Egri borismereti képzés ára: 19.000,- Ft (áfa mentes) mely összeg magában foglalja az egy napos képzés tananyagát, a kóstolt borokat, valamint a Gál Tibor Fúzióban az ebédet. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a CEWI Egri Borismereti kurzus Oklevelét kapják.


Helyszín

Cím: Eger, Csiky Sándor utca 10.
Web:
Facebook: